Parking aan het metrostation Kraainem

Uitbreidingsproject (fase 2018)

Er is een vergevorderd plan van Sint-Lambrechts-Woluwe en het Brusselse gewest om naast Kraainem metro een parkeergarage voor 1300 auto’s te bouwen (vandaag 180). Een dergelijke parking zal een toegevoegde waarde zijn voor de pendelaars en de buurtbewoners die aan het huidige parkeerprobleem lijden. De mobiliteitsaspecten van de toegang naar de parking moeten echter goed bestudeerd worden. Volgens het dossier dat Kraainem-Unie is gaan inzien staat er in de plannen dat er geen mobiliteitsprobleem zal ontstaan daar de Wezembeeklaan een “vierbaansweg” is (terwijl het stuk tussen de metro en de ring in werkelijkheid een overbelaste tweebaansweg weg is). Kraainem-Unie heeft dus officieel gereageerd (lees de brief).

Dankzij deze reactie heeft Kraainem-Unie aan de overlegvergadering van 20 april in aanwezigheid van de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe kunnen deelnemen (verslag van de vergadering). Kraainem-Unie heeft zijn standpunt laten horen op gebied van toegang tot de parking (ingang en uitgang) en mobiliteit in de buurt (vooral vanaf de Ring).

We streven ernaar om die parking toegankelijk voor alle Kraainemnaars te krijgen en dit zonder mobiliteitsproblemen in onze gemeente te creëren.

Om hierover meer te weten: officiële notulen van de overlegcommissie

Contactpersonen voor meer info over dit project:

Vinciane De Meutter
Vinciane De Meutter
Bertrand Waucquez
Bertrand Waucquez