Tweetalige lezing met powerpoint over de tuinwijk Bouvier-Washer

De Bouvier-Washerwijk, deze charmante tuinwijk in cottagestijl die werd ontworpen voor oorlogsinvaliden (gelegen tussen de Jules Adantstraat, Korenbloemstraat en de supermarkten langs de Wezembeeklaan), viert in 2023 zijn honderdjarig bestaan. De wijk  behoort tot het vastgesteld erfgoed. We weten echter heel weinig over deze buurt.

Wie waren Bouvier-Washer, welke rol speelden zij en wat was hun motivatie? Was er echt een “Association sans but lucratif au profit des mutilés de guerre” zoals wordt beweerd ? Waarom zijn er herdenkingsplaten op sommige huizen en niet op andere, en wat vertellen deze platen ons? Werden al deze huizen oorspronkelijk bewoond door oorlogsinvaliden? Wat weten we over deze invaliden? Kennen we de architect van deze kleine tuinwijk ? Wat is het verband met de huizen in de Langestraat nrs 91-97?

Dit zijn enkele van de vragen die bij ons opkwamen. Intens onderzoek en de ontdekking van onontgonnen archieffondsen hebben nu geleid tot nieuwe inzichten en veel preciezere gegevens.

De Agorazaal is uitgerust met een uitstekend ventilatiesysteem waar iedereen covidveilig kan zitten. De zaal beschikt over een geluidsinstallatie en een groot scherm.

  • Sprekers: Martine KUHN (Bouvier-Washerwijk) en Colette STORMS (Discover Kraainem)
  • Wanneer: Maandag 8 november om 19u30
  • Waar: zaal AGORA, Patronaatstraat 9 te Kraainem
  • Prijs: 7€

Reservatie verplicht: mail discoverkraainem@gmail.com en storting van 7€ op BE94 0689 3772 6814 (Discover Kraainem)

Download hier de programma van de herfstactiviteiten.

Meer info over de activiteiten van Discover Kraainem: www.discoverkraainem.be