BURGEMEESTER BERTRAND WAUCQUEZ LIJSTTREKKER KRAAINEM-UNIE VOOR DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN OKTOBER

Kraainem, 26 juni 2024. De vzw KRAAINEM-UNIE, een onafhankelijke en meertalige burgerbeweging sinds 2012, heeft de lijsttrekkers op haar lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen goedgekeurd. De lijst ‘Kraainem-Unie – Lijst van de Burgemeester’ wordt getrokken door de huidige burgemeester, Bertrand Waucquez. Marie-France Constant, schepen van sociaal beleid en communicatie, staat op de tweede plaats, gevolgd door Vinciane Cardinael, gemeenteraadslid. De lijstduwer is Johan Forton, schepen van openbare werken en mobiliteit. De lijsttrekker voor de OCMW-raad is het huidige lid van het permanent bureau van het OCMW, Damien Filippi.

De lijsten bieden een mooi evenwicht tussen nieuwe en ervaren krachten: alle huidige Kraainem-Unie mandatarissen gaan vol enthousiasme voor een nieuw mandaat. En een heel pak nieuwe ambitieuze kandidaten met de nodige kennis en voeling met de gemeente heeft zich aangesloten bij Kraainem-Unie om bij te dragen aan het lokaal beleid.

Met een ‘non-political approach to politics’ neemt Kraainem-Unie deel aan het beleid van de gemeente sinds 12 jaar, van 2012-2018 in de oppositie, van 2018-2024 in de meerderheid. Het richt zich uitsluitend op de belangen en het welzijn van de inwoners van Kraainem. Alle kandidaten zijn 100% toegewijd aan Kraainem – niet aan één of ander partijbureau in Brussel. Kraainem-Unie heeft er dan ook voor gekozen geen kartel te vormen of voorakkoorden met politieke partijen af te sluiten, en een aparte lijst neer te leggen zodat de kiezer doelbewust kan kiezen welke aanpak hij/zij wenst.

“Burgemeester zijn is voor mij een eer en genoegen” zegt Bertrand Waucquez. “Ik ben dan ook bijzonder trots om voor onze mooie en groene gemeente opnieuw de Kraainem-Unie lijst te trekken. Door dicht bij de burgers te staan kunnen we het verschil maken, en dat doen we ook. Voor ons telt elke inwoner, ongeacht de taal of cultuur. Tijdens deze bestuursperiode 2018-2024 hebben we, samen met onze coalitiepartner, een solide basis gelegd met een constructief beleid, dat stevig genoeg is om ook grote crisissen, zoals inflatie, energie, corona, Oekraïne, het hoofd te bieden. De schuldgraad daalde met 15% en een realistische meerjarenplanning zonder belastingverhoging heeft gerichte investeringen mogelijk gemaakt (zie www.kraainemdoingthings.be voor een overzicht van de uitgevoerde projecten). Het werk is zeker nog niet af. En met veel energie, en een dynamisch team boordevol ervaring en vernieuwing, willen we verder bouwen aan een leefbaar, gezond en groen Kraainem voor alle Kraainemnaars. “

Carel Edwards, voorzitter van de burgerbeweging Kraainem-Unie: “Kraainem zit sinds 2018 op een nieuw spoor, er is stabiliteit en toekomstperspectief. Als man van de praktijk staat burgemeester Bertrand Waucquez stevig in zijn schoenen om de belangen van de inwoners te blijven verdedigen. Hij is een doener, bruggenbouwer, zeer bereikbaar, oplossingsgericht en houdt het hoofd koel in moeilijke situaties. Met Bertrand als lijsttrekker, en een dynamische ploeg vol ervaring en vernieuwing, stappen we in oktober opnieuw met een constructief toekomstverhaal naar alle Kraainemnaars.”