CO2-meters: reportage van de RTBF in Kraainem

Zaterdag 6 februari 2021: nieuwsgierig naar de manier waarop de handelaars van Kraainem de CO2-meters gebruiken die hen door het gemeentebestuur ter beschikking werden gesteld, kwam een team van de RTBF om hen te ontmoeten.

Sinds mei 2020 deelt de gemeente Kraainem gratis CO2 meters uit bij handelszaken, horeca, publieke gebouwen, kerken, scholen … daarbij is ze pionier in België!
Deze laten toe de concentratie van CO2 in een binnenruimte te meten, een goede indicator om te weten of men een ruimte moet verluchten door bv. ramen en deuren te openen.
Medische experten zijn van mening dat een regelmatige verversing van de lucht de verspreiding van het coronavirus via aerosols zou kunnen verminderen.
Dit idee van onze burgemeester, Bertrand Waucquez, die vroeger consultant was in de energiesector en meer specifiek in binnenluchtkwaliteit, werd in talrijke media overgenomen en tevens gelauwerd in de internationale pers, ondermeer door een epidemioloog van Harvard University alsook door Flanders Investment Trade.