Geen OCMW-raad in maart aangezien er onvoldoende punten te bespreken waren. De OCMW-raad werd vervangen door een infovergadering over de stand van zaken Hoeve van Deuren op 24 maart 2022

De Hoeve van Deuren (Dezangrélaan) is hét grote sociale project van deze legislatuur. Eindelijk! Het gebouw met terrein werd in 2003 aangekocht door de gemeente om er een sociaal project te realiseren. De gemeente financiert het grootste deel van het project dat nu in de startblokken staat, maar zal het gebouw ter beschikking stellen van het OCMW.

Wat behelst dat project?

Op het gelijkvloers komt een dienstencentrum voor het OCMW met volgende ruimten: een polyvalente zaal met verstelbare wanden voor maaltijden (Resto & Co, Lunch & Co…), diverse activiteiten en opleidingen; een computer corner toegankelijk voor het publiek; het Huis van het Kind; een verzorgingslokaal; een keuken; een bar met toegang tot het terras; twee kantoren voor administratieve medewerkers; douches en sanitair.

Op de eerste en de tweede verdieping zijn er in totaal acht appartementen voorzien: vier grote met 3 slaapkamers en vier kleinere met 1 slaapkamer. Zij zijn in de eerste plaats bedoeld als noodwoningen en voor vluchtelingen (LOI: Lokaal Opvang Initiatief).

Stand van zaken en verdere verloop van de procedure:

De bouwvergunning is verkregen in december 2021, het lastenboek en bestek zijn opgesteld. De aanbesteding is lopende en de gunning voor de bouw wordt verwacht tegen eind april 2022. Nadien zou snel begonnen worden met de afbraakwerken van het bestaande bouwvallige gebouw. Het neerzetten van het nieuwe gebouw zal 18 maanden in beslag nemen. Dit betekent dat de Hoeve van Deuren klaar zou moeten zijn in de eerste maanden van 2024. Kostprijs: € 3 miljoen.

Een paar technische gegevens:

Het gebouw wordt op palen van 50 cm gebouwd als bescherming voor mogelijke overstromingen. Er is een puntdak, voorzien van zonnepanelen. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming.

De Hoeve zal uitgerust zijn met een elektrische lift + een toegang voor mindervaliden. Ook een inbraakalarm zal worden geïnstalleerd.