Een feestje of evenement organiseren in Kraainem? Ja! Maar waar?

Hierbij een lijst van de beschikbare plaatsen. Deze staan alle ter beschikking van de inwoners, verenigingen en bedrijven van Kraainem en naburige gemeenten. De meeste liggen op wandelafstand van elkaar!

Kasteel Jourdain, Kasteelweg 4
Het kasteel werd door de gemeente aangekocht in 1976 en gerestaureerd en gemoderniseerd. Het kasteel, uitgerust met een personenlift, beschikt over 4 zalen:
• Renoir – max. 35 personen zittend;
• Van Gogh – max. 35 personen zittend.
• Breughel – max. 70 personen zittend;
• Rubens – max. 100 personen zittend.
Het kasteel kan max. 120 uitgenodigden ontvangen die zittend deelnemen aan een evenement. Voor een staande ontvangst, mogen 180 personen voorzien worden.

Hoe aanvragen? Zie https://www.kraainem.be/nl/product/226/kasteel-jourdain

Cultureel Centrum Agora, Patronaatstraat 9
Het tweetalige Cultureel Centrum Agora is een centrum dat het sociale en culturele leven in Kraainem stimuleert en werd in september 2021 geopend. Er is plaats voor allerlei activiteiten, een eetfestijn, vergadering, …
• Foyer gelijkvloers (113 m2), max. 90 personen staand
• Toneelzaal gelijkvloers (276m2), max. 320 personen staand, 180 personen zittend
• + 5 lokalen op de 1ste verdieping (Hergé, Adolphe Sax, René Magritte, Jacques Brel, Philippe Raskin) tussen 17m2 en 23 m2

Hoe aanvragen? https://www.kraainem.be/nl/cultureel-centrum-agora

Zaal PUK, Patronaatstraat 17
Deze zaal wordt verhuurd voor feestelijkheden voor max. 70 personen en is gelegen naast de Nederlandstalige bibliotheek, dicht bij de Sporthal en Zaal Agora.

Meer info en reservaties: Martine Vandervondelen – 0486 85 15 80.

Parochiezaal Sint-Dominicus, Sint-Dominicuslaan 1

De parochiezaal, gelegen onder de kerk, kan een honderdtal personen zittend ontvangen, voor bv. een presentatie of drink. Er mag echter geen dansfeest worden georganiseerd aangezien deze beperkt zijn tot 4 keer per jaar en zijn toegewezen aan de Guides Horizons en de Pionniers van de eenheden Sint-Dominicus.

Meer informatie: https://1950saintdominique.com/salle-paroissiale/

GC de Lijsterbes, Lijsterbessenbomenlaan 6

De Lijsterbes beschikt over verschillende zalen die afzonderlijk of samen kunnen worden ingezet. In de Grote zaal (163 m²) zijn 195 plaatsen met tribune, 250 plaatsen zonder tribune. In De Foyer, het aanpalend restaurant en bar, kan men terecht voor een hapje en een drankje.

Hoe aanvragen? https://www.delijsterbes.be/nl/zaalverhuur

Zaal Cammeland, Lijsterbessenbomenlaan 3

De zaal Cammeland beschikt over een grote ruimte en keuken die kan worden gehuurd. De OCMW-lunches vinden er plaats, alsook talrijke eet-en andere festijnen.

Meer info en reservaties: cammelandreservatie@gmail.com

Turnzalen en refters van de scholen de Klimboom en Diabolo

Erkende organisaties en verenigingen van Kraainem alsook ouders van kinderen die verbonden zijn aan een lokale school kunnen de turnzalen en de refters van de scholen huren.

Download het reglement hier.