Wat verwachten de Kraainemnaars van hun mandatarissen?

Sinds de lente doorkruist de ploeg van Kraainem-Unie de gemeente om haar inwoners te ontmoeten. Wij willen bij een ruimer publiek luisteren naar UW prioriteiten.

Verschillende wijken werden bezocht door onze “onderzoekers”, en jullie hebben niet geaarzeld om ons jullie bezorgdheden mee te delen!
We danken de deelnemers voor de tijd die ze ons gegund hebben, en, gewapend met deze resultaten, heeft Kraainem-Unie haar prioriteiten aangepast en haar programma verfijnd: UW programma.

U herinnert zich waarschijnlijk die gemeentelijke enquête “Uw mening telt” van Oktober 2013.

Hieronder de resultaten: geen verrassing, u vindt nog steeds dezelfde prioriteiten belangrijk, en wij dus ook: veiligheid, infrastructuur, bekamping van geluidsoverlast en vervuiling. In de praktijk moeten we vaststellen dat tijdens deze legislatuur weinig vooruitgang geboekt werd in die domeinen.

We stellen ook vast dat een nieuw gemeentehuis uw voorlaatste prioriteit is. Het huidige gemeentehuis vormt het voorwerp van kritiek van de administratie, die haar weinig praktisch vindt en onder meer op het gebrek aan vergaderzalen wijst. Somige politieke partijen zouden graag op deze gelegenheid springen om een prestigeproject te lanceren, met name een gloednieuw gebouw met een geschatte kost van 7 miljoen Euro. We erkennen graag dat sommige zaken verbeterd moeten worden aan het huidig gebouw om de diensten toe te laten efficiënter te werken, maar we zijn niet overtuigd van het nut van een nieuw gebouw dat de gemeentefinanciën beduidend zou belasten en dus de realisatie van veel nuttigere projecten zou tegenhouden.